4 Tahun Bercinta & Cuma 2 Bulan Tak Jumpa, Girlfriend Hantar Gambar Sudah Berkahwin



Bercinta bagai nak rak at last kawin dengan orang lain. Kadang2 perempuan juga boleh dianggap kejam.

Jom baca kisah sedih ni.

Kiriman: Kecik Eric


Kisah cinta den yang benar
BERCINTA DENGAN DEN 4 TAHUN LAST2,NIKAH DENGAN ORG LAIN...

Hanya tuhan je la yg tahu perasaan ati den bila dpt msj dan gambar dia berkahwin pda 6-3-2016 ia itu semalam, baru 2 bulan tak jumpa,tp chat mcm bisa...patot la kau x reply chat den, rupo org tengah sarung cincin kek jari kau... tahu2 kau anta pic kahwin kau dan bg tahu 'aku tak boleh layan kau lagi sbb aku dah jadi isteri orang'...

Kecewa hati ini hanya allah je yg tahu... Setelah sekian lama, dari 4 tahun lepas den berpindah ke kl sbb nk dekat ngan dia.

Sanggup utama kan dia dari segala2 nye...sampai kan masok keja pon lambat kena marah bagai semua utk dia,Pergi kerja balik keja selama 4 tahun ni laa tangan yg hantar dan amek...berhujan berpanas basah kuyup, ni la org nye, tak penah mengeloh.. Xpenah miss amek dan hantar...

Hingga la dia dah menjadi manager kat garder mid valley... Ape lg perempuan nak, tak cukup ko apo yg den laku kan, hari dia cuti, tak penah tak keluar.. Bawak keluar tak nak bg dia bosan kat rumah... Sampai kan den pon tak g keja kadang2 utk dio...

Sayang punya pasal... Sapo tak syg awek kan... Den bg sepenuh hati den kek dio.. Setiap masa ingat dan pikir kan dio.. Tak terlintas ati ni nk cari lain... Kek setia eh den... Walau pon family dia tak la bagus tp den boleh terima seadanye.. Bukan xkenal makcik pakcik dia semua sepupu sepapat.. Semua dah penah kenal dan beraya sekali...

Tuhan je yg tahu bertapa kecewa nye hati ni kau buat... Ya allah.... Nanti kawan2 tanya ape den nk jawap,nenek tanya ape den nk jawap, omak, ayah, sepupu sepapat den tanyo apo den nk jawap tak sanggup den nk bg jawapn yg kau dah bernikah dengan org lain...

Ya allah... Ape yg kau buat skrg btl buat aku terduduk... Kau buat aku tak mampu berdiri.. Tp ape pon den akn terus kan hidup den... Walau pon den bukan org yg senang bukan org yg hensem atau kaya, tp den bertangung jawap terhadap kau masa den kenal kau sampai laa kau nikah...

Den tak kan ganggu kau , dan den xkan jumpa kau lagi... Andai 1 hari nanti bila den xda kau ingat laa name den ni.. Yg penah susah payah dan senang bersama kau... Bukan ape den raso terkilan sgt2 ape yg kau buat... Dan tak sangka... Ya allah... Den menulis setiap ape yg aku tulis ni dari hati aku sendiri...

Menitis air mata ni mengingat ape yg kau buat ini... Den hanya boleh berdoa agar kau bahagia... Den syg kan kenangan, syg kan sekian lama dengan kau 4 tahun susah payah senang bersama2... Tp kau x penah pikir perasaan den...

Skrg den biar kan saje semua nye berakhir di sini.. Den pergi demi bahagia kau.. Semoga kau bahagia den psangan baru kau....allah maha besar, maha pengasih dan lagi maha penyayang.. Biar allah yg saksi kan segala nye... Setiap ape yg kau buat den xkan balas....

Tapi bila 1 saat bila kau kena mcm ni. Kau ingat laa name den....... Den nak kau tahu den sungguh2 kecewa dengan ape yg kau buat, selepas den curah kan segala kasih syg, hati den terhadap kau.. Terima segala kebaikan dan keburukan kau, terima seadanye family kau...

Den berkongsi cerita ini supaya aku terasa lapang... Kawan2 den pon terkejut... Ape tah lagi den bila sampai whtsp mcm tu.. Tp yg menjadi pelik nye, baru dua bulan tak jumpa kau dah nikah... Makna nye kau dah kenal lelaki semasa kau ngan den..

Kau dah berhubung masa kau ngan den lgi.. Berulang kali dah kau buat mcm ni.. Tp ni paling dalam yg den rasa... Den sanggup bertahan lama sbb syg, sbb cinta... Tp kau balas dengan begini, sungguh den terkilan....

Tak po la bukan joki den bukan jodoh den.. Apo2 den tetap akan terus kan hidup den....dengan ape yg terjadi bila mak den tahu, mak den call, sejuk ati den dengar soro mak suh bersabar.... Hari ini hari kau, esok2 hari den pulak....

Untuk berkongsi cerita.. Ini lah kisah hidup den...

4 comments.. read them below or add one

nrauthoh nrauthoh 12 March, 2016
harap bersoba lah....ekau punyo joh kat luor sana
obat kholesterol tinggi obat kholesterol tinggi 15 March, 2016
kehirupan tak selalu sama dengan impian

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri