Daripada Mat Despatch Kepada Juruterbang, Kisah Kejayaan Lelaki Ini Motivasi Terbaik Untuk Semua


KISAH KUGAN...DARI OFFICE BOY/ DESPATCH KE JURUTERBANG!

Kugan Tangiisuran asalnya hanyalah seorang budak pejabat yang bekerja dengan Air Asia. Namun dalam diam-diam dia menyimpan hasrat yang tinggi untuk bergelar juruterbang. Tetapi dia asyik gagal dalam ujian kemasukan ke sekolah penerbangan. Bukan sekali, bukan dua kali...tetapi 11 kali!

Tan Sri Tony Fernandes tahu cita-cita tinggi pemuda tersebut malah beliau 'ada kuasa' sekiranya mahu Kugan memasuki sekolah penerbangan namun beliau tidak ingin berbuat demikian. Beliau mahu Kugan terus berusaha dan membuat yang terbaik agar diterima untuk menjadi pelatih juruterbang. Akhirnya pada percubaan terakhir, setelah habis kudrat dan daya, Kugan lulus dan diterima untuk menjadi pelatih.


Hari ini Kugan tidak menoleh ke belakang lagi. Daripada seorang budak pejabat merangkap Mat Despatch di pejabat Air Asia, pemuda berketurunan India itu kini telah menerbangkan pesawat Airbus milik syarikat berkenaan serta membawa ribuan penumpang merentasi benua dan lautan hingga ke destinasi yang dituju. Terbang tinggi di angkasa dengan megahnya!

Aku terbaca satu kata-kata hikmah di dalam FB Kugan;

" Keep going. Each step may get harder but dont STOP. The view is beautiful at the TOP! "

Tq Cik Zara Shamdin , my BFF yang kini dah bergelar Cabin Crew kerana bercerita mengenai kisah ini .Pada First Officer Kugan. Kami bangga dengan anda, SALUTE!


Sumber: Syahril A. Kadir

3 comments.. read them below or add one

Ibu.Karina Safah Ibu.Karina Safah 20 March, 2016
PENGAKUAN SAYA BERSAMA KELUARGAKU INI BUKAN CERITA ATAU PUN REKAYASA BENER-BENER TERBUKTI SAMA SAYA.

Terima kasih sebesar-besarnya yang kami ucapkan kepada mbah warjoh yang telah memberikan keberhasilan dan keberuntungan bagi keluarga saya.berkat bantuan beliau saya sekarang sudah hidup tenang karena suamiku sudah punya usaha tambak yang luasnya sekitar 5 hektar kurang lebih. begitupun juga saya dirumah buka warung sembakau dan sekarang pun saya sekeluarga tidak di kejar-kejar hutang lagi. mulanya keluarga Kami di berikan angka gaib hasil ritual dari mbah warjoh yang sangat Jitu 100% dijamin tembus.sehingga keluarga saya sekarang merasa tenang lagi.sekali lagi terima kasih mbah jasamu dikeluarga saya tidak akan terlupakan.Jika anda butuh angka gaib hasil ritual mbah warjoh silahkan Tanyakan aja Pada mbah dinomer hp beliau di: 0851 4534 4218 atau silahkan KLIK DISINI Terima kasih.


intan garden intan garden 30 March, 2016
Salam, suka dengan cerita motivasi sebegini, kipidap & thanks

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri