8 Sebab Kenapa Lelaki Melayu Suka Amoi Cina


Kebelakangan ini kita dapat lihat banyak pasangan campur kaum di Malaysia. Ini disebabkan Negara kita adalah Negara berbilang kaum yang hidup dengan harmoni. Sekarang sudah menjadi trend yang meningkat di mana lelaki Melayu berpasangan gadis Cina.

Baru-baru ini kami ada bersembang dengan beberapa pasangan-pasangan seperti ini untuk mengetahui lebih lanjut kenapa lelaki Melayu minat pada gadis Cina.

1. Kulit Yang Putih



Semamangnya kita tahu gadis-gadis cina mempunyai kulit yang putih menawan dan lembut ala artis-artis Korea. Sudah menjadi trend sekarang bahawa ramai lelaki yang minatkan gadis berkulit putih termasuklah juga si lelaki Melayu ini.

2. Badan Yang Ramping



Secara majoritinya badan gadis-gadis cina memang ramping dengan pinggang yang kecil. Badan mereka kebannyakkannya berbentuk ‘hour glass’ atau jam pasir yang memang kegilaan lelaki pada masa ini. Badan berbentuk ini memang di gemari lelaki Melayu lebih lebih lagi semasa memegang si gadis itu di pinggangnya!

3. Pandai Berpakaian Cantik



Kalau kita lihat di sekitar Lembah Klang pasti kita boleh lihat bagaimana gadis-gadis cina berpakaian. Fesyen mereka banyak di pengaruhi oleh cara fesyen korea dan juga barat. Memang biasa kalau kita lihat mereka memakai baju dengan skirt pendek atau pun perpakaian kasual dengan hot pants yang pasti membuat mana-mana lelaki termasuk lelaki Melayu terbeliak gembira.

4. Rambut Yang Lurus Dan Halus



Kaum kaum dari sebelah timur asia memang mempunyai rambut yang lurus dan halus. Apabila di dandan dengan betul memang akan nampak menawan. Di sebabkan itu lelaki Melayu suka gadis-gadis cina kerana rambutnya yang berbagai style melengkapkan pakej penampilannya.

5. Boleh Bertutur Tiga Bahasa



Ini memang tidak boleh di nafikan. Gadis-gadis cina di Negara kita memang boleh bertutur dalam tiga bahasa. Samada bertutur dalam Bahasa Melayu, Inggeris ataupun Mandarin kita tidak boleh memandang rendah kebolehan mereka. Disebabkan itu, lelaki Melayu tidak perlu risau jika ke kedai motor towkey cina kerana girlfriend atau isteri cina anda boleh berunding untuk harga lebih murah.

Tambah pula bila dah ada anak, isteri cina boleh mengajar berbahasa cina untuk membesarkan lagi skop karier masa depan anak kecil itu!

6. Pandai Matematik



Anda ada perasan masa sekolah dulu apabila keputusan peperiksaan subjek matematik keluar pasti yang di atas kebanyakannya adalah kaum cina. Memang betul kaum cina pandai matematik kerana bahasanya yang memudah kan pembelajaran subjek itu. Tapi sebagai seorang lelaki, memang biasa kita ini lambat sikit bila mengira jadi sebab itu banyak lelaki melayu meminati gadis cina kerana nanti senang nak buat apa-apa pengiraan!

7. Bijak Mengurus Kewangan



Bila kita sebut pasal duit, mesti nombor satu dalam kepala adalah perempuan! Bukan nak mengata perempuan muka duitan tetapi bab-bab kewangan ini memang biasa kita lihat para wanita yang menguruskannya kerana mereka semestinya lebih arif menyimpan dan lelaki lebih arif berboros. Tetapi gadis-gadis cina mempunyai kelebihan disebabkan kebanyakkan keluarga cina banyak menceburi bidang bisnes jadi pengetahuan tentang pengurusan wang selalu di turunkan dari generasi ke generasi sehingga ia menjadi sebuah kebolehan yang semula jadi.

8. Kurang Membebel Atau Meggedik



Ini fakta yang di kongsikan oleh beberapa lelaki Melayu yang sudah perpasangan gadis Melayu dan juga Cina. Perbezaan ketara yang mereka alami adalah gadis CIna lebih kepada sikap mudah dan happy go lucky. Mereka tak banyak berbebel kepada si lelaki dan juga berperangai gedik yang memang sangat di benci kaum lelaki Melayu. Asalkan si lelaki setia dan menghormati gadis cina sudah memadai untuk memberikannya kegembiraan.

Sumber : Chamais

4 comments.. read them below or add one

Ilman Salihin Ilman Salihin 31 May, 2016
Yang pompuan melayu komen mengutuk nmpk sgt jelous. Seriously chinese girl xpenah lak aku jumpa yg gedik mcm pompuan melayu kita sepanjang aku hidup di daerah yang populasinya mostly chinese.
AnonymousAnonymous 01 June, 2016
I guarantee you, put aside politics if Islam is not made compulsory there will be more chinese girls willing to be with a malay guy. Selalunya bukan masalah laki/perangai dia ttp masalah politik dicampurkan dgn agama (perlu tukar nama, peluk agama baru) yg tak begitu menggalakkan utk wanita cina.
AnonymousAnonymous 03 June, 2016
Bangga dengan kaum sendiri, keturunan ayah dan emak , atuk dan nenek kita .
perempuan melayu kulit yang halus , dan mata yang cantik . tarikan tersendiri . jati diri dan Bangga dengan bangsa sendiri .
MR.hafiezs 89 MR.hafiezs 89 15 August, 2016
pengalaman bercinta dengan amoi cina 100% puas hati ,serius ckpla ,amoi cina nie diaorg x mudah jelouse , xmudah nk prasangka bkn2 , 1lgi diaorg x kedekut , nk ckp ape pun mesti diaorg akan tanya i ada terslh ckp x?haha .Alahai rindu sangat for someone CARYN .sms sehari tu xpernh lebih dri 30 sms ,tapi bermakna .sayangnya lelaki melayu nie suka curang ,maksudnya itu akulah .Amoi cina nie paling dia x suka adalah curang dan membuang masa .apa pun i miss you caryn .

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri